Begraafplaats en Crematorium IJsselhof – Gouda – Zuid-Holland

Klant: Begraafplaats en Crematorium IJsselhof
Plaatsing: 2014

Hier is gekozen voor handgemaakte kastanje urnen met en zonder zuil. Ze zijn geplaatst tegenover en om een oude kastanjeboom die staat tussen de graven.

Al meer dan 20 jaar hebben wij uitstekende ervaringen met de urnen van Cekabe Keramiek. Hun urnen passen bij het persoonlijke karakter wat wij nastreven. Bovendien worden de urnen samen, ook als kunstwerk gezien waardoor de IJsselhof een steeds volwaardiger gedenkpark wordt.”

Ten aanzien van asbestemmingen is tegenwoordig zoveel mogelijk, dat het best moeilijk is om een keuze te maken. Er zijn prachtige locaties in ons gedenkpark om te gedenken op een unieke wijze.

Wij hebben gekozen voor handgemaakte kastanje urnen met en zonder zuil. Gemaakt met behulp van oerelementen uit de natuur (klei en vuur). Ze zijn geplaatst tegenover en om een oude kastanjeboom die staat tussen de graven. In aansluiting op traditionele graven, is dit een manier waarop duurzame en unieke vormen van gedenkmonumenten een plaats hebben gekregen. Kastanjes, waarvan sommige gedeeltelijk omgeven door de schil, symboliseren ook nieuw leven. Ze kunnen de as bevatten van een leven en zo met glans de herinneringen vast houden, dicht bij de natuur. Ze worden verhuurd voor één of twee asbestemmingen.

Mieke Verkuil – Voormalig (2007-2014) Locatiemanager Uitvaartfaciliteiten Begraafplaats en Crematorium IJsselhof

Menu