Begraafplaats Essehof – Nieuwerkerk aan den IJssel – Zuid-Holland

Klant: Gemeente Zuidplas
Plaatsing: 2016

Vanuit de urnentuin met urnenmuur, en de door een groene dennenhaag gescheiden naastliggende begraafplaats, kan een beeld bestaande uit twee mensfiguren gezien worden.

Door de vraag naar keramische sierurnen voor buiten, is Cekabe Keramiek al jaren lang onze toeleverancier.”

De gemeente Zuidplas heeft de begraafplaatsen aan de eisen van deze tijd laten aansluiten. Ruimingen, ophogen, aanplanten waren aan de orde van de dag. Om de overblijfselen van mensen waarvan de graven geruimd waren een waardig nieuw graf te geven, werd Cekabe Keramiek onze partner. Samen hebben wij voor iedere begraafplaats in de gemeente een bijzonder gedenkmonument ontworpen voor al diegenen die hun laatste rustplaats kregen.

Op Begraafplaats Essehof zijn een aantal kleine gedenkmonumentjes en één groot beeld geplaatst op de verzamelgraven die ontstaan zijn.

Het grote beeld valt direct in het oog. Vanuit de urnentuin met urnenmuur, en de door een groene dennenhaag gescheiden naastliggende begraafplaats, kan het beeld bestaande uit twee mensfiguren gezien worden.

“Samen één”. Ieder mens in al zijn verscheidenheid en veelkleurigheid heeft iemand nodig. Omkijkend naar wat is geweest en vooruitkijkend naar wat gebeuren gaat. Zo staat dit beeld in ons leven. Op de zuil is een gedicht geschreven door Nica Bol. Op de sokkel staat ‘Onze allerlaatste rustplaats’.

Adri Sirre – Beheerder begraafplaatsen gemeente Zuidplas (2016)

Menu