Begraafplaats Rentinkkamp – Varsseveld – Gelderland

Klant: Gemeente Oude IJsselstreek
Plaatsing: 2014

Altijd ben ik op zoek naar iets nieuws, kijk op begraafplaatsen en speur het internet af. Zo zijn wij samen met enkele uitvaart gerelateerde ondernemers bij Cekabe Keramiek gekomen om te kijken naar nieuwe mogelijkheden voor as op onze begraafplaats naast de urnenmuur en urnen graven.”

In 2014 hebben wij prachtige urnenornamenten aangeschaft. De keramische monumenten hebben een bijzondere organische vorm en zijn in meerdere kleurstellingen beschikbaar. Ze zijn opgesteld tussen de graven en zijn beslist een bezoekje waard om te bekijken. Binnen drie maanden waren de eerste monumenten verhuurd. Er heeft direct uitbreiding plaats gevonden.

De urnmonumenten worden aangeboden voor verhuur. Een gedenkplaat met de naam wordt op de sokkel bevestigd. Het is nu mogelijk de as van één of twee overledene voor een kortere of langere periode in een urnenmonument te plaatsen. Na afloop van de gereserveerde periode is verlenging nog steeds mogelijk.

Een goede samenwerking met de uitvaartondernemers en gemeente is van groot belang voor je begraafplaats. Hierdoor versterk je elkaar en is onze begraafplaats tot een gedenkpark omgevormd. Behalve een plaats voor begraven – en om een urn bij te zetten of as te verstrooien, is ‘Rentinkkamp’ ook een park waar je even rustig rond kunt wandelen en hen die je dierbaar waren kunt gedenken. Rentinkkamp is de laatste tien jaar een open (zonder hek), sfeervol groen park in het dorp geworden. Zo worden graven niet meer strak in een rijtje gelegd en urnen niet alleen meer in een urnenmuur geplaatst, maar is er de mogelijkheid om asbussen in de bijzondere urnmonumenten bij de graven bij te zetten.

Wim Lammers – Begraafplaatsbeheerder Rentinkkamp

Menu