Zuiderbegraafplaats – Rotterdam – Zuid-Holland

Klant: Gemeente Rotterdam
Plaatsing: 2014

Voetbal-urn monumenten in de kleuren van Feyenoord zijn geplaatst na de opening van het Feyenoord begraaf- en verstrooivak. Een nieuwe vorm van asbewaren voor de Feyenoord fan.

Voor Feyenoordsupporters is de club naast familie en vrienden zo ongeveer het belangrijkst dat er is.”

– Danny Koevermans – Commercieel directeur bij voetbalclub Feyenoord (2014 metronieuws)

Voetbal-urn monumenten in de kleuren van Feyenoord zijn geplaatst voor verhuur na de opening in september 2014 van het Feyenoord begraaf en verstrooivak. Een nieuwe vorm van asbewaren voor de Feyenoord fan.

De as kan direct geplaatst worden in één van de voetbal urnen die langs het pad in de mooi aangelegde tuin staan. Het voetbal-urnmonument kan het omhulsel vormen voor meerdere asbestemmingen. Een bijpassende naamplaat wordt op de zuil bevestigd. In de urnenmuur kunnen bijzondere urnen geplaatst worden. Men kan de as of een deel ervan verstrooien op de grasmat die uit de Kuip afkomstig is.

Op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam zijn in 2015 in de vernieuwde aula, geschilderd in warm rood, een 3 tal ruimtes in de muur gevuld met beelden.

De ondoorbroken lijnen van de beelden symboliseren in de vorm van het blad trouw. Ziet men in de driehoekige vorm een vlam, dan is de betekenis verwantschap. Een teken dat de overledene voor altijd in ons hart verankerd is. De möbiusring geeft de oneindigheid aan.

Cor Grootendorst – Bedrijfsleider Zuiderbegraafplaats Rotterdam (2015)

Menu