Begraafplaats Hoek van Holland – Hoek van Holland – Zuid-Holland

Klant: Gemeente Rotterdam
Plaatsing: 2016

Aan de rand van het bos-duingebied ligt op een mooie rustige plek deze begraafplaats. Om sierurnen bij te zetten is er een urnentuin en een columbarium.

Voor onze begraafplaats zijn de urnen een prachtige aanwinst.”

Aan de rand van het bos-duingebied ligt op een mooie rustige plek de begraafplaats van Hoek van Holland. Om sierurnen bij te zetten is er een urnentuin en een columbarium.

Echte blikvangers op deze gedenkplaats zijn de urnen in de vorm van hart-tulpen op zuil. Ze worden voor verhuur aangeboden en staan op een groenstrook waar uitbreiding mogelijk is in de toekomst. Urnen in de vorm van een kastanje op een zuiltje geplaatst, staan onder de oude kastanjebomen naast de aula.

Al deze monumenten zijn bedoeld voor mensen die iets anders willen dan de klassieke urn. Wij zijn zeer te spreken over deze urn monumenten waar een naamplaatje op aangebracht kan worden.”

Als deze urnen op een gegeven moment verhuurd zijn, willen we er graag meer plaatsen. Onze bezoekers vinden het prachtig. Wel is soms wat uitleg nodig. De urnen (monumenten) zijn zo mooi, dat veel bezoekers denken dat het kunst is. Men ziet niet dat het eigenlijk een asbestemming is.”

Ton van Dam – Bedrijfsleider Begraafplaats Hoek van Holland – Gemeente Rotterdam

Menu