Begraafplaats ‘t Groenedael – Almelo – Overijssel

Klant: Begraafplaats 't Groenedael
Plaatsing: 2014

In een prachtig aangelegde urnentuin, vol bloeiende planten, zijn op markante plekken de urnen in de vorm van een tulp, een klaproos, een kastanje, een vergeet-mij-niet, een traan en een blad neergezet.

“Een nieuwe vorm van asbestemming, welke wij hadden gezien bij onze collega van Moscowa, bracht ons bij Cekabe Keramiek. In een prettig gesprek met de eigenaren en een bezoek aan hun bedrijf, waren wij overtuigd dat dit ook onze begraafplaats nieuwe impulsen geeft. De urnamenten van Cekabe geven onze nieuwe urentuin kleur.”

Begraafplaats ’t Groenedael is sinds 1875 de gemeentelijke begraafplaats van Almelo.

Omdat verwacht wordt dat de trend om vaker te kiezen voor cremeren zal doorzetten, zijn er op het gedenkpark veel verschillende mogelijkheden voor het bewaren van as. Het is van belang dat begraafplaatsen blijven inspelen op nieuwe ontwikkelingen en behoeften van de samenleving. Zo zijn er voor ‘t Groenedael nieuwe vormen voor asbestemmingen geplaatst van keramiek naast de traditionele natuurstenen platen. In de prachtig aangelegde urnentuin, vol bloeiende planten, zijn op markante plekken de monumenten neergezet. Deze sculpturen, voor één of twee asbestemmingen zijn te koop of kunnen voor een bepaalde periode worden gehuurd.

“Mensen blijven toch de behoefte houden aan een plek waar ze naar toe kunnen. Soms komt men daar pas na een uitvaart achter.”

Tonnie Homan – Beheerder begraafplaats ‘t Groenedael

Menu