Crematorium Moscowa – Arnhem – Gelderland

Klant: Begraafplaats & Crematorium Moscowa
Plaatsing: 2014

Op een mooie ruime plek naast oude graven en veel groen staan er 75 piramide-vormige, op het oog zwevende ‘Moscowa’ urnen. De markante vormgeving en gebruikte kleurencombinaties geven dit gedenkpark een geheel eigen uitstraling.

Met Cekabe Keramiek hebben wij al jaren een goede relatie, door de kwaliteit en de diversiteit die zij bieden in urnen en beelden. Voor bijzondere urnen overleggen wij namens nabestaanden vaak met Cekebe Keramiek.”

Voor het ontwerp van de Morcowa urnen, is gekeken naar de vorm van het gebouw en het driehoekige glas in lood raam met zijn mooie kleuren. (Jan P.C. van Doorn, een Nijmeegse kunstenaar) Veel nabestaanden willen meer dan een nis. Er is gezocht naar een urn goed passend bij Moscowa die een ieder herkend.

Op een mooie ruime plek naast oude graven en veel groen werd in 2007 een eerste serie van 25 urnen geplaatst die verhuurd worden. Al snel ontstond er een wachtlijst voor nog een dergelijk aantal. Nu staan er 75 piramide vormige, op het oog zwevende Moscowa urnen. De markante vormgeving en gebruikte kleurencombinaties geven het stuk gedenkpark een eigen uitstraling.

Samen met ons team, directie en Cekabe Keramiek proberen wij mooie velden met bijzondere urnen te creëren waar nabestaanden hun dierbaren kunnen gedenken.”

Na de Moscowa urnen durfden we ook andere projecten aan om urnen te verhuren en te verkopen op bijzondere plekken op het park zoals de kastanjes onder een grote kastanjeboom in een hofje. Maar ook de klaprozen urn in een gerevitaliseerd grafveld doet het goed en maakt het nabestaanden moeilijk een keuze te maken. Urnen met een kussentje die gebruikt kunnen worden als zitobject hebben een plaats gekregen op ons gedenkpark evenals verschillende modellen bloemurnen. Het spreekt aan en het kleurgebruik van Cekabe Keramiek is dusdanig dat het heel goed samen gaat met de omliggende natuur.

Wij van Moscowa verwachten veel van de diverse kleinschalige projecten die toegespitst zijn op de omgeving en de vraag van de nabestaanden. Samen met ons team, directie en Cekabe Keramiek proberen wij mooie velden met bijzondere urnen te creëren waar nabestaanden hun dierbaren kunnen herdenken en gedenken.

André Kruijmer – Locatiemanager Moscowa, Facultatieve Groep

Menu